Karanlık net ya da derin net

Karanlık net'e büyük darbe…! (Bilim&Teknik.Eylül 2017)

 Kişilerin gerçek kimliklerinin gizlendiği ve internette bıraktıkları dijital izlerin takip edilemediği internet alanları Karanlık Net ya da Derin Web olarak adlandırılıyor.

Çeşitli programlar yardımıyla erişilen bu alanlar özellikle yasa dışı iş yapmaya çalışanların uğrak yeri. Geçtiğimiz yıllarda İpek Yolu (Silk Road) olarak bilinen bir karanlık net sitesi kapatılmış ve kurucusu ömür boyu hapse mahküm edilmişti. İpek Yolu’nun kapatılmasının ardından yine yasa dışı işlerin yürütüldüğü ve ondan çok daha büyük bir site ortaya çıkmıştı: Alpha Bay. 

200.000’den fazla kullanıcının 1 milyar doların üzerinde yasa dışı işlem yaptığı AlphaBay 5 Temmuz 2017’de kapatıldı. Alpha Bay’ i 2014’te 26 yaşındaki Kanadalı Alexandre Cazes'in kurduğu ortaya çıktı. Cazes’in yeni üye olan kullanıcılara gönderdiği bir epostada bıraktığı bir iz Onu ele verdi İpek Yolu kapatıldığında sitede 14. 000 yasa dışı ilan varken, AlphaBay kapatıldığında 225. 000 ilan vardı. Aradan geçen 4 yılda yasa dışı online pazarın 16 kat büyüdüğü söyleniyor.  

http://bit.ly/alphabay-off0

Yorumlar

Popüler Yayınlar

DEMLEN RAKI

GİZEMLİ KELİME.!!

OĞUZLAR..BOZOKLAR..ÜÇOKLAR..OĞUZ YABGULUĞU.

Oruc Nedir ve kökeni nereden gelir...Turan Dursun

SINAV SORUSU..

Saint Benoit tarihi

Amerikan Siyasi Partileri

Paradigma nedir?

İslamiyetten önce Arap yarımadası..!!!‏