GİZEMLİ KELİME.!!

TETRAGRAMMATON

Yehova (antik ibranice "YeHoWaH") veya Tetragrammaton, Mukaddes Kitap'da (Tevrat, Zebur ve İncil) takriben 7000 defa geçen Tanrı'nın özel ismidir. Yahudilerin ve Yehova'nın Şahitleri'nin tanrıya hitap ederken kullandıkları isimdir. Kelime anlamı olarak "O, olmasına neden olur" anlamına gelir. Bu ifadenin iki anlamı vardır:
Her şeyi yaratan O'dur.
Ne olması gerekiyorsa o olur.
Yehova Tanrı anlamına gelmekedir.Bazen Yahweh diye de söylenir.Tevrah, Işaya 42:8'te anlatılana göre: Yaratıcı:Ben Yehova'yım ve bu benim ismim.Hakkım olan onuru bir başkasına, Bana sunulan övgüleri oyma putlara bırakmayacağım.
Yehova'nın ismi geçen dinler
Musevilik
Musevilik'te üstte anlatıldığı gibi "Herşeyi yaratan O'dur ve Tanrının ismidir.
Hristiyanlık
İncil'de Yehova bazen Tanrı kelimesi yerine kullanılır.Hristiyanlık'ta da ayrıca Yehova'nın Şahitleri denilen Mezhep vardır
İslam
Kur'an Yehova Yehova şeklinde geçmez.Genellikle Yehova kelimesi Arapça Tevrat'a Yahya şeklinde çevrilir.Fakat Kur'an'da Yahya kelimesi Genellikle Ioannes Baptista'nın ismi olarak kullanılır.

Tetragrammaton,masonluk ta ve illuminati de izoterik inanış içerisinde zamanda yolculuk yapılmasını sağlayan gizemli kelimenin aslıdır..Bu gizemli kelimeyi bilen izoterik kişilerin zaman içerisinde yolculuk yapabildiği kabul edilir.

Bu sayede illuminati kartlarında anlatılan ve geleceğe ait mesajlar içeren resimlerin ve sembollerin nasıl oluştuğu fikri ortaya atılmıştır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar

DEMLEN RAKI

OĞUZLAR..BOZOKLAR..ÜÇOKLAR..OĞUZ YABGULUĞU.

Oruc Nedir ve kökeni nereden gelir...Turan Dursun

SINAV SORUSU..

Saint Benoit tarihi

Amerikan Siyasi Partileri

Paradigma nedir?

İslamiyetten önce Arap yarımadası..!!!‏