ALICISININ OKUYUP ANLAYAMAYACAĞI BİR MESAJI GÖNDERİR MİSİNİZ?‏

Kuran'ı Nostradamus'un kitabı gibi gösterme çabaları vardır. Kuranın hiçbir şey anlatamadığı müslümanlar tarafından kabul görmeye başlamıştır. Bunun kanıtı olarak, Kuran'ın anlaşılır ve net olmaması nedeniyle kelimelerin içinde başka anlamlar olduğunu yayma çabaları gösterilebilir. Arap tanrısı allah anlatmak istediklerini neden gizlesin? Kuran'ı Arap tanrısı allah bir bulmaca kitabı olarak göndermiş olabilir mi? Söylenen her sözün başka bir anlamı olmasının mantığı nedir? Müslümanlar Kuranın ilkelliğinin kanıtı olan çelişkileri saklamak isterler.
İslamın tüm zamanlarının dini olduğunu söylerler. Görüyoruz ki İslam kendi zamanının bile dini değildir. Kendi zamanında ve günümüzde kuranda yazanların anlaşılamadığı ortadadır. Her önüne gelenin Kuranı farklı anlamasıyla mezhepler, tarikatlar yüzlerce çeşit müslüman toplulukları oluşmuştur.
Müslümanlar Kuranı herkes anlamaz diye Kurandaki çelişkileri gizlemeye çalışırlar. Müslümanlar allahın söylemek ve anlatmak istediğini anlatamadığını, Kuranda yazılı olanların anlaşılması için bilen birilerinin açıklama yapması gerektiğini söylerler. Arap tanrısı allah öyle demek istememiştir aslında şunu anlatmak istemiştir diyerek Arap tanrısı allahın Anlaşılma konusunda aciz bir yaratıcı olduğunu öne sürmüş olurlar. ”Arap tanrısı allah Kuranda okuduğunuz gibi öyle demek istememiş, öyle yazıyor ama anlatmak istediği bizim söylediğimiz gibidir” benzeri şeyler söylemeleri aslında müslümanrın Allaha ortak koşmalarından başka bir şey değildir.
Ey Dinadamı ve imam veya müslüman, Allahın ne demek istediğini Allah tan daha mı iyi biliyorsun? Allah anlatamaz ben anlatırım gafleti içerisindesin. Allah hem yücedir diyorsun hemde ondan daha iyi anlatabileceğini söyleyebiliyorsun. Oysa Kuranda Allahın ayetleri açık açık herkesin anlayacağı şekildedir yazıyor.
NUR SURESİ 46. AYET "Andolsun ki, biz, bilmediklerinizi size açık seçik bildiren ayetler indirdik."
Kuran da kimse bana hakemlik yapmasın yazar. Kuran da ne yazıyorsa anlamıda O dur yazan ayetler vardır. Yazan başka, anlamı başka olmaz. Allah tan geldiğini iddia ettiğiniz bir kitap için “öyle yazdığına bakmayın aslında başka bir şeyi anlatmak istiyor”” Aslında öyle yazıyor ama böyle demek istememişti “veya “orada mecaz var” gibi şeyler söylemek Onu inkar etmektir. Kitabın aslından uzaklaşmakdır. Hiç kimsenin doğru anlayamıyor olması Kuranın Allahın kelamı olmadığının kanıtı demektir.
Bu gibi şeyleri söyleyenlerin aslında şunları savunmuş olduğu aklına gelmiyor. Kuran 1400 yıldır İslam aleminde yanlış anlaşılıyorsa ortada Allahın gönderdiği kitap kalmamıştır. Her mezhep ve tarikat kendi yaptığını doğru görmektedir. Mezhep tarikat ve cemaatler islamın ve Kuranın anlaşılamaması nedeniyle oluşmuştur. Kuranı Allah gönderse bir kitap daha gönderip bu yanlış anlaşılmaları düzeltmek zorundaydı. Eğer islamın tanrıyla ilgisi varsa günümüzde bile yeni kitapla düzeltmek zorundadır.
En’am / 114: Allah size Kitab’ı açıklanmış indirmişken, ondan başka hakem mi isteyeceğim?
Birdolu mezhep ve tarikat olması her biri için İslamın farklı anlaşılmasındandır. Biri için doğru olan diğeri için ayetleri yalanlamakdır, Ayetlerimi yalanlayanları suda boğdum yazan Arap tanrısı allah yeni bir Tufan yapmak zorundaydı. Şimdiye kadar yapmamış olması Kuranda Nuh tufanını yapma nedenini geçersizleştirmiştir. Kuran ve Tufanda masal olmuştur. Bu nedenle geçerliliğini yitirdiği için anlayarak okunmasını engellerler.
Önceki kitaplar Tevrat ve İncilin bozulması sonucunda Kuran'ın gönderildiğini iddia ediyorlar.K uranda Ayetlerin uygulamasının mantık dışı kalması sonucu sonradan ilave edildiği çok açık olan Ayetler vardır. Surelerin bir çoğunun en son ayetleri yanlışlıkları örtme çabaları sonucunda eklenmişlerdir.
Yüzlerce mezhep tarikat ve cemaat varsa Kuran bozulmamıştır diye savunulması geçersizleşir.
Kuran'ın bir harfi bile değişmemiştir bahaneleri anlamsız olur. Anlam değiştikten sonra harfler aynı kalsa ne olur? İsteyen mecaz var diye istediği yere çekiyor. Önemli olan şekil mi? yoksa verilen mesaj mıdır?
Kuranı siz anlamazsınız diye söyleyenler. Mecazlar,müteşabih ,anlaşılırlığı ve geçerliliği kalmamış ayetler var diye söyleyenler. Kuranın kutsal kitap olmadığını ve anlaşılamadığını belirterek “Kuran'da artık işe yaramıyor” diye kendileri söylemiş oluyorlar. Islamcılar aslında bunu söylüyorlar ama ne söylediklerinin farkında bile olamıyorlar.


/Alıntı

Yorumlar

Popüler Yayınlar

DEMLEN RAKI

GİZEMLİ KELİME.!!

OĞUZLAR..BOZOKLAR..ÜÇOKLAR..OĞUZ YABGULUĞU.

Oruc Nedir ve kökeni nereden gelir...Turan Dursun

SINAV SORUSU..

Saint Benoit tarihi

Amerikan Siyasi Partileri

Paradigma nedir?

İslamiyetten önce Arap yarımadası..!!!‏