İşkenceler ve öldürme biçimleri.!!


İnsanlara uygulanan vahşi işkenceler ve öldürme biçimleri dinlerin bir parçası olmuş ve kara leke gibi tarihlerinde yer etmiştir. Din dışında hiçbir ideal bu kadar acımasız bu kadar vahşi olmamıştır. İslam içinde baş kesme buna en iyi örnektir.
Peki masum bir insanın başının kesilmesi, hele hele kendisi gibi normal bir insan tarafından kesilmesi nasıl açıklanabilir? Sıradan bir Avrupalıyı yada Asyalı turisti tutsak alıp başını kesmenin nasıl mantıklı bir açıklaması olabilir? Savaş esnasında esir düşen bir askere yapılan işkence veya farklı şekilde öldürme, intikam, öç ve nefret duyguları ile açıklanabilir. Ancak sıradan bir insanı öldürmek biraz tuhaf değil midir? Müslüman olup İslamı pek fazla bilmeyen Müslümanlar bu tür şiddet olaylarında "bu şiddeti uygulayanları" hararetle kınar, lanet ederler, ama aslında kendi dinlerini iyi biliyor olsalardı kınadıkları şeyin aslında kendi peygamberleri ve kutsal kitapları kuran olduğunu görürlerdi.
Muhammed'in uydurduğu din elbetteki kişiliğinin aynası olacaktı. Küçük yaşta babasını kaybetmesi, annesinin başkası tarafından satın alınması, net olmasa da tacize uğramış olma (kalp yıkama hadisesi) ihtimali, sara hastası olması nedeni ile akrabaları tarafından istenmeyen kişi olması kişiliğinde olumsuz etkiler yaratmıştır. Muhammed'in dini, zor geçen çocukluğunun izlerini taşır, itilip kakılması insani değerlerinin gelişmemesinde önemli rol oynamıştır.
Medine'nin güneydoğusundaki Kureyza kabilesi Muhammed'in acımasızlığının en büyük kurbanıdır. Muhammed'den oldukça korkan ve çekinen Kureyza Muhammed'in bize katılın çağrısına isteksiz olsa evet da demiştir. Çünkü Muhammed'e güvenmiyordur ve Muhammed'in "Arap yarım adasında tek bir din kalıncaya kadar savaşın" emrinin ne demek olduğunu gayet iyi bilmektedir. Ancak korkunun ecele faydası yoktur. Öylede böylede Muhammed şehrini işgal edecektir.
Şehir kapıları açıldığında Muhammed'in ilk yaptığı iş elçisi aracılığıyla yapılan anlaşmayı yırtmak olacaktır. Muhammed'e güvenerek kılıç bırakan Kureyza erkekleri esir alınarak kendi kurdurduğu uyduruk bir mahkeme ile bir gün içinde (kimi kaynaklara göre 600 kimi kaynaklara göre 900 kişinin) kafası kesilecektir. Muhammed bu acımasızlığını, kendi uydurduğu tanrısı tarafından istendiğini iddia edecektir.
Baş kesmek sureti ile Kureyza katliamını gerçekleştiren Muhammed bu vahşi katliamını güya sözde kuran ayeti Muhammed suresi 4. ayette açıklayacaktı.
Muhammed Suresi 4. Ayet: Savaşta inkar edenlerle karşılaştığınız zaman hemen boyunlarını vurun. Nihayet onlara üstün geldiğiniz zaman bağı sıkı bağlayıp esir alın. Sonra harp ağırlıklarını atıp, savaş bitince de onları ya karşılıksız olarak, ya da fidye ile salıverin. Allah'ın emri budur. Eğer Allah dileseydi onlardan başka türlü de intikam alırdı. Fakat böyle olması sizi birbirinizle denemek içindir. Allah yolunda öldürülenlere gelince, Allah onların amellerini asla boşa çıkarmaz.
Bu vahşi katliamı inananlar Allah'ın emri diye bileceklerdi. Ancak Muhammed'in ideali korku salmaktı. Baş keserek ne kadar acımasız olduğunu göstermek istiyordu. Günümüzde baş kesmeden önce istekte bulunmak Muhammedi bir istektir. Muhammed yeteri kadar asker öldürdüğünde, tabi başlarını keserek, zengin ve güçlü olanları esir alıp fidye isterdi, çünkü fidye istemeyi de tanrısı emretmişti. Ne kadar ciddi olduğunu göstermek için önce parmaklarını vurur, sonra fidye gelmediğinde de kafalarını vururdu, bunu da uyduruk tanrısı emretmişti.
Enfal Suresi12. Ayet: İşte o anda Rabbın meleklere şöyle vahyediyordu: Ben sizinle beraberim, müminlere sebat verin. Kafirlerin yüreğine korku salacağım, hemen boyunlarının üstüne vurun, parmaklarına, parmaklarına vurun"
Dinini bilmeyen Müslümanlar Allah'ın bu tür barbarlıklara karşı çıktığını sanır. Oysa o tanrıyı Muhammed uydurmuştur, Muhammed'in bozuk kişiliğinin aynasıdır tanrısı. Boyunlarını ve parmaklarını vurun demek hangi merhamet göstergesidir? Gerçek bir tanrı bu kadar gaddar olabilir miydi?
Günümüzde de uygulanan baş kesme fidye isteme sünnettir. Müslümanlar kabul etse de etmese de bu barbarlık İslamın bir parçasıdır, ve kalıntıları kuranda ve İslam tarihinde açıkça görülmektedir. Bir insanın masum olması başının kesilmemesi için yeterli sebep değildir. Çünkü İslam masum da olsa bir kişi İslam'a iman etmedikçe başının vurulmasında sakınca görmemektedir. Masum bir gazetecinin veya bir turistin başının kesilmesi İslam'a göre sünnettir, çünkü onlar kafirdir, ve kafirler masum da olsa İslamın düşmanlarıdır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar

DEMLEN RAKI

GİZEMLİ KELİME.!!

OĞUZLAR..BOZOKLAR..ÜÇOKLAR..OĞUZ YABGULUĞU.

Oruc Nedir ve kökeni nereden gelir...Turan Dursun

SINAV SORUSU..

Saint Benoit tarihi

Amerikan Siyasi Partileri

Paradigma nedir?

İslamiyetten önce Arap yarımadası..!!!‏