Kimin dini daha doğru?

Birçok kez, hemen her dinden insanın, inandığı dinin doğruluğunu göstermek adına başvurduğu sorulardan bir tanesi, “Benim dinim doğru olmasa bu kadar insan neden inansın?” sorusudur. Bu tür bir mantığın ardında, doğruyu kişinin kendisinin bulması değil, çoğunluğun inandığına ayak uydurma ve çoğunluğun benimsediğini benimseme eğilimi bulunmaktadır.
Bu doğrultuda birçok kez, “Elbette benim dinim doğru. Dinim doğru olmasa, 2 milyar insan neden inansın?” sorusu dini inanca sahip kişiler tarafından, dini inanca sahip olmayan kişilere yöneltilir.
1. Hristiyanlık – 2.2 milyar — %33
2. İslam – 1.45 milyar — %21 
3. Ateist-Non teistler – 1.1 milyar — %16
4. Hinduizm – 950 milyon — %14
5. Budizm – 400 milyon — %6
Dolayısıyla, örneğin Budizm’in doğruluğuna inanan ve “Benim dinim yanlış olsa niye bu kadar insan inansın? Benim inancım doğru ki bu kadar inananı var.” gibi bir görüşe sahip olan kişi, dünyada en çok inananı bulunan dinin kendi dini olmadığını hatırlamalıdır. Örneğin, Hristiyanlık dininin doğruluğuna, kendi dinine kıyasla daha fazla kişi inanmaktadır ve kendi argümanına (çoğunluk inanıyorsa doğrudur mantığı) göre Hristiyanlar daha haklıdır. Ancak, benzer şekilde, Hristiyan olup “Hristiyanlık doğru din olduğu için 2 milyar kişi bunun doğruluğuna inanmaktadır.” mantığına sahip olan bir kişinin, Hristiyanlık dininin doğru olmadığına inanan yaklaşık 4 milyar kişinin olduğunu göz önünde bulundurması gerekmektedir.
Sonuç olarak, “Benim dinim doğru olduğu için bu kadar insan inanıyor” argümanı, bu mantık dahilinde, herhangi bir dinin doğruluğunun bir göstergesi olarak öne sürülemez.

Yorumlar

Popüler Yayınlar

DEMLEN RAKI

GİZEMLİ KELİME.!!

OĞUZLAR..BOZOKLAR..ÜÇOKLAR..OĞUZ YABGULUĞU.

Oruc Nedir ve kökeni nereden gelir...Turan Dursun

SINAV SORUSU..

Saint Benoit tarihi

Amerikan Siyasi Partileri

Paradigma nedir?

İslamiyetten önce Arap yarımadası..!!!‏