Uçaklardan zehir mi saçıyorlar.?


Çürütülen bir komplo teorisi..!


Uçaklardan üzerimize zehir mi saçıyorlar.!?

Dışarı bakarsanız mavi gökyüzünü yaran, çizgi halindeki yapay bulutlarla karşılaşabilirsiniz. Komplo teorilerinin kaynağı olan ve uçakların egzoz emisyonları tarafından oluşturulan bu beyaz çizgilere “kuyruk izi" deniyor. Jet yakıtının hidrokarbon içeriği yandığı zaman bir yan ürün olarak su oluşuyor. Işte kuyruk izleri bu sudan meydana geliyor: Su bazen soğuk ve nemli havayla karışıp yoğunlaşıyor ve donarak buz kristalleri oluşturabiliyor. Bununla birlikte, kimi insanlar, üst troposfer ve alt stratosferde yaşanan bu tip olayların çok daha kötü niyet“ olduğuna inanıyor!

“Chemtrail” (kimyasal iz) komplo teorisyenlerinin çoğu, çocukken çok daha az kuyruk izi gördüklerini hatırlıyor; ama bunu açıklamak kolay: Onlarca yıl içinde hava trafiğinde inanılmaz bir büyüme yaşandı ve artan yakıt verimliliği sayesinde egzoz emisyonları artık daha soğuk.

Chemtrail taraftarlarının sunduğu kanıtlarsa pek ikna edici deği! ve “sözde bilim’,’ ilkelerine dayanıyor. Komplo teorisyenlerinin iddialarına göre devlet kurumları, buluttan zihin kontrolü yapabilen casusluk cihazlarına dönüştürmeye çalışıyor olabilir veya bizi kasten hasta eden kimyasauar püskürtüyor olabilirler. Bu gibi başka uçuk fikirler de var.

Konuyilla ilgili şimdiye dek hakem" dergilerde yayımlanmış tek bir araştırma var, 0 da gizli püskürtme skandalını desteklemiyor.

Chemtrail komplo teorisi, 1996’da ABD Hava Kuvvetleri’nin “Kuvvet Çarpanı Olarak Hava Durumu” başlıklı bir makale yayımlamasının ardından ortaya çıktı. Makalede askerî araştırmacılar, hava durumunu kontrol edebilmenin savaşta yararlı olup olamayacağına dair fikirlerini özetliyordu. ABD Hava Kuvvetleri bunun varsayımdan ibaret olduğunu öne sürse da ürpertici bir fikir olduğu ortada. Buna rağmen kuyruk izlerini ilginç kılan hiçbir şey yok: BllimseI veriler, onların tamamen zararsız olduğunu doğruluyor.

*How it works. Tem. 2019

Yorumlar

Popüler Yayınlar

DEMLEN RAKI

GİZEMLİ KELİME.!!

OĞUZLAR..BOZOKLAR..ÜÇOKLAR..OĞUZ YABGULUĞU.

Oruc Nedir ve kökeni nereden gelir...Turan Dursun

SINAV SORUSU..

Saint Benoit tarihi

Amerikan Siyasi Partileri

Paradigma nedir?

İslamiyetten önce Arap yarımadası..!!!‏