Nesine Saygı Duyalım..??

Müslümanların, dinlerini eleştirenleri susturmak için söyledikleri “inanmıyorsan da saygı duy.” sözünü çok sık duyuyorum.
İnanmadığım bir dinin nesine saygı duyayım?
İnanmayanları aşağılayan, hayvanlardan daha aşağılık gösteren, inanmayanlarla savaşılmasını söyleyen, inanmayanları tehdit eden bir dine saygı göstermem.
Hiç kimse, kendisini aşağılayan ve tehditler savuran birine veya bir şeye saygı duymaz. Aksine nefret eder. Tabi bu durum, Müslüman kadınlar için geçerli değil. Aşağılandıkları halde inanmaya devam edebiliyorlar. Hatta bazıları aşağılanmalarını doğru buluyor. Yazık.
Müslümanlar, din konusunda çok hassaslar. Söz konusu din olduğunda en hafif şakayı veya eleştiriyi bile kaldıramazlar. Hatta “Allah yok” demek bile onları öfkelendiriyor, şiddete başvurmalarına neden olabiliyor. Bu zamana kadar bağlı oldukları dogmaların yanlış çıkmasından korktukları için galiba bu öfkeleri ve “saygı duy” demeleri.
Çoğu Müslüman dini ile ilgili yapılan şakaya, şakayı yapan kişiye göre tepki veriyor. Eğer şakayı yapan kişi de Müslüman ise, en fazla “tövbe tövbe çarpılacağız.” deyip gülüyorlar. Aynı şakayı bir ateist yaptığında, “saygı duy” demeye, sinirlenmeye başlıyorlar. Bunun sebebi, kendilerinin inanmadıkları dinlerle dalga geçmelerinden kaynaklanıyor. Bu yüzden bir ateistin de her sözünden hakaret anlamı çıkarıyorlar. Onlara göre Müslüman olmayan herkes, Müslümanlardan nefret ediyor. Çünkü kendileri, Müslüman olmayan herkesten nefret ediyor, onları düşman olarak görüyorlar.
Ayrıca Müslüman olmayan herkes, İslam dinine saygısızlık yapmış oluyor.
Muhammed’i ele alalım. Muhammed peygamber olduğunu iddia ediyor. Akıllı bir insana göre, bu 3 ihtimallidir:
1) Muhammed gerçekten peygamberdir.
2) Muhammed yalan söylemiştir.
3) Muhammed akıl hastası biridir ve kendisini peygamber sanmıştır.
Bu üç ihtimalden başka ihtimal yoktur. Bu durumda, Müslüman olmayan herkes Muhammed’i yalancı veya akıl hastası olarak görüyor. Bu da Muhammed’e, dolayısıyla İslam dinine yapılan saygısızlıktır. Yani Müslüman olmamak, İslam dinine saygısızlık yapmak demektir.
Aslında kişinin Müslüman olması, diğer dinlere inananlara veya hiç inanmayanlara yapılan bir saygısızlıktır. Bu saygısızlık, o aşağılayıcı ayetleri kabul etmektir. Yani ortada bir saygısızlık varsa, bu karşılıklıdır. Ve bunun sebebi dindir.


Yorumlar

Popüler Yayınlar

DEMLEN RAKI

GİZEMLİ KELİME.!!

OĞUZLAR..BOZOKLAR..ÜÇOKLAR..OĞUZ YABGULUĞU.

Oruc Nedir ve kökeni nereden gelir...Turan Dursun

SINAV SORUSU..

Saint Benoit tarihi

Amerikan Siyasi Partileri

Paradigma nedir?

İslamiyetten önce Arap yarımadası..!!!‏